Cum sa folosesti Gimp, Blender si Inkscape pentru social media – Seria 1.1 –

Cum sa folosesti Gimp pentru social media
Cum sa folosesti Gimp pentru social media

Cum sa folosesti Gimp, Blender si Inkscape, pentru realizarea de continut dedicat Social Media

Editie dedicata pentru  influenceri – Seria 1.1 –

GIMP – Motivational

Cum sa folosesti Gimp pentru social media
Cum sa folosesti Gimp pentru social media

Buna citiorule!

Cum sa folosesti Gimp, Blender si Inkscape pentru social media – pentru influenceri

Pentru astazi imi propun sa va prezint o varianta gratuita de a inlocui cu succes (sustin eu) pachetul de editare grafica lansat de Adobe si anume Adobe Creative Cloud.

In acest scop, am ales ca inlocuitor pentru Adobe Photoshop,  GNU Image Manipulation Program sau mai pe scurt GIMP care este la ora actuala lansat sub licenta Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License

Ei bine sa raspund la intrebarea :

Cum sa folosesti GIMP pentru Social Media?

Pe cat de repede  mi-a venit idea acum cativa ani sa creez tutoriale cu modul in care eu folosesc GIMP pentru a inlocui Adobe Photoshop, cu atat de repede m-am descurajat singur spunadu-mi: cine mai e atat de entuziasmat ca mine de Linux ca sa se chinuie sa foloseasca solutii alternative celor care costa mult dar au rezultatul testat.

Totusi o mare parte din oameni ma uitam pe youtube si nu numai cer asfel de tutoriale si totusi sunt destul de putini cei care fac asta … cel putin in limba romana.

Ca urmare astazi am purces la pregatirea unei serii dedicate influencerilor si freelancerilor care pot spune ca vor folosi la alt nivel creativitea si mediul de lucru pentru realizarea de continut media.

Raspuns: Pentru ca este adevarata arta si pasiune. 

De ce sa folosesc GIMP pentru a crea imagini in mediul social?

Adevarat este si foarte multi vor sustine totusi ca GIMP e pentru LINUX si ce e pentru LINUX este greu si urat.

Foarte adevarat dar prefer un mediu mai ostil de la care sa am tot ce doresc din punct de vedere tehnic decat sa platesc o mica avere pentru un mediu de lucru scump. (veti fi de acord cu mine pana la sfarsit. Eu am zis asfel: OK OK Voi folosi asta doar de nevoie pana strang bani de un laptop scump ca acesta Notebook / Laptop Apple 13.3” MacBook Air 13 with Retina True Tone, Ice Lake i5 1.1GHz, 8GB DDR4X, 512GB SSD, Intel Iris Plus, macOS Catalina, Gold, INT keyboard, Early 2020

Dar iata-ma si in ziua de astazi creez soft de management folosind Java si design UI/UX pentru aplicatii lucrand pe un ThinkPadW540 si folosind un sitem de operare Fedora 32 de care nu ma mai pot lipsi.

Cum sa folosesti Gimp pentru social media
Cum sa folosesti Gimp pentru social media

Daca am reusit sa va starnesc interesul atunci va astept cu nerabdare la urmatorul articol in care o sa invatam efectiv creerea primului design pentru social media. Mai precis pentru Facebook, Instagram si Twitter.

Pana atunci va rog sa va abonati pentru a fi  la zi cu noutatile mele (va trebui sa stiti ca nu ve-ti primi e-mail decat cu noile postari si nu se va face spam) si sa aveti deja instalat pe sistele voastre Gimp 2.10.20

Va rog sa lasati un comentariu si un share pe mediul de socializare folosit pentru ca eu sa stiu ca doriti asfel de serii.

 Înpărtășește cu prietenii tăi:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


73 − 63 =